Thursday, May 19, 2011

~ No Carpet allowed !! ~

Holla there...this month a lots of suprising on me, im happy coz, finally i got something that i never dream and expected before will come true...im not target anything about my life actually..but its happened...and jalani aja dong...happy coz im not target and dream about it, but easy to grab it, and true what my mum told me that if you ada sifat sabar, insyaallah tanpa kamu sedar ia akan jadi milik kamu and patient its therapist, and finally i got it..!! TQ mum.. forgot to write about mother day..LOL..i will updated tommorrow maybe..:D, still dibulan May..so still can wish what...;D

I actually wanna tell uolls about karpet lah..LOL...hahaha..ok actually, i've been to Nilai, N9 for couple of time, and i think its just suitable for people who running for business to find a lots of something very cheap, terutama for mak andam yang mencari barang keperluan for pelamin dan lain-lain...for us yang dah atur for wedding day, nak cari something souvenior for guest yang datang ke majlis apapun rasanya disana murah..and kalau ada budget and more budget i think Bandung was very cheap kot...i never been there, so will updated entry to uolls once i dah jejak kesana, but my mum friend said to me she offer come to their house and will accompany me to Batam to find alot's of barang yang was so lagi murah than Bandung?eerrrmm...will think about that...mau cari kartu yang cantik dong mbak....;D * melalut sudahhh..*


Ok lah...actually kalau raya dulu aku paling suka pergi rumah orang yang cantik karpet nya..dengan bermacam warna...so, last year masa bulan puasa i go to Nilai again to find any karpet yang boleh bargain lagi murah giler-giler sampai 70%, so dah jumpa satu tempat ni...

Punya nice lah gedung sebesar-besar tidak..siap tulis..Deco..Deco..Deco..bersama eric....;D LOL

Aku punya lah was so semangat to find carpet mulanya, ingat nak beli something to my mum kat kg, for karpet raya ler kononyer..so masa aku cuci mata, sambil layan lagu hindustan ada lah ketua mereka kat situ panggil satu mamat bangla ni, mamat bangla tu pulak betul-betul sebelah aku..then masa tu aku dengar dia batuk dan macam bunyi nak keluarkan kahak yang ada dalam kerongkong dia tu..and then..what uolls think beb? OMG, dia boleh split, means ludah kat karper sebelah dia..aku trus...cabbuttttttttt..

Tika dan detik itu aku terus OFF for KARPET...lagi pun ada beberapa keburukan juga pada karpet ni iaitu cepat berhabuk..kalau orang ada asma, seeloknya jangan ada karpet dalam rumah, orang yang alergic pun tak digalakkan ada carpet dirumah..paling malas pulak kalau nak vacum karpet..hoho..kena plak kalau air atau makanan tumpah..waahhh...berat dan leceh ar..
So, aku kena cari alternatif lain ar..any suggestion??
* nak hias rumah ke cik nonor? *

Tapi nak deco english style wokkeehh...hahaha
* annoying siotttt *
Gambar tahun lepas.


P/S : Aku tak pernah tulis blog about vacation kan? will updated nanti...stay tuned with nonor....;D

2 comments:

cEritA kU said...

beli espring lah....baik utk imun badan :)

NUR HIDAYAH said...

ye ke? belikan boleh?ewah..ewahhh...lariii....heheheh...TQ the info.