Monday, May 23, 2011

~ Happy Mother Day ~

 Holla there, again lated to update any intresting topic, * who are u? *
im not HOT like Kim kardashian in keep it up with kardashian what..
LOL..hahaha...so, till counting end of this month so still in the mother day to me..still MAY what? ;D

Every year, when the coming mother day, or any celebration special day in the world people always wish happy mother day isn't it? tak ketinggalan aku lor...so, bila dah ramai sangat yang ucap selamat hari ibu, aku lak nak ucapkan selamat hari emak lah pulak, boleh? hehe..

MOTHER, MAMA, MUMMY, IBU, IBI, EMAK, or whatever name that everyday we call it so meaningfull to everybody, kita hendaklah bersyukur bila kita still ada ibu lagi, WAJIB kita bersyukur dan menyayangi orang tua kita till hayat mereka dikandung badan...not only till MAY celebration mother day..
actually everyday..tapi persoalannya, sejauh manakah anda mengenali ibu anda?

Apa yang saya tahu tentang mak saya ni, zaman dahulu
dia memang suka rambut dibiarkan lepas, memiliki rambut yang panjang, suka tocang rambut, suka bergaya, fizikalnya slim, TAPI kulit dia agak sensitive/alergic macam aku gak, and ada juga beberapa picture lain yang sempat aku selongkar dari koleksi peribadinya,
bila di usha peergghh...mak aku ke ni? dengan pelbagai aksi dan gaya gamaknya..;D tapi yang lain tu tak leh nak upload semua pic dia, sexy ooo.. 
ti mak aku baca blog ni, mak aku marah lor...
malu katanya nanti..hehehe

Me and my mummy now...she still maintain slim cam dulu gak,
tapi dulu kurus sangat gamaknya..mak aku kata kurus sangat tak elok...
kena ala-ala kim kardashian baru cun...hahahah
ada-ada jek, yang penting sihat tak kira gemuk atau kurus katanya.

Mak aku ni perangai dia easy going, suka buat lawak kalau situasi tu senyap semacam, and always smile..benda dia tak suka adalah jangan jadi pengotor, dan tak suka rumah bersepah.

Dia pun jenis suka travel gak, dia juga jenis aktif, tapi bila dia ada penyakit yang dihidapinya sejak remaja dia agak berjaga-jaga, so sebagai anak aku tak suka buat dia susah hati, even kami berjauhan dalam seminggu tu WAJIB aku atau dia akan call bertanya tentang perkembangan terkini, hiburan dan sensasi..;D

Pada pandangan akulah, ibu adalah orang pertama yang menjadi sahabat terbaik dalam hidup kita, pada dia lah mulanya kita kenal erti kehidupan, dia bak sahabat yang mengenali kita luar dan dalam, faham perangai kita, apa yang kita mahu, apa buruk baik kita dia terima seadanya dan dalam masa yang sama dia mengingati kita baik buruk sesuatu perkara itu...itulah namanya seorang ibu...

Kita pula sebagai seorang anak jangan pernah mengecewakan harapan dan kepercayaan beliau terhadap kita, nakal kita tapi jangan sampai menconteng arang dimuka mereka...pada aku dia lah tempat aku meluahkan perasaan atau masalah..tiada orang lain selain ibu..jika kita ada masalah atau sesuatu rujuklah pada ibu kita, jangan risau pasti mereka akan memahami situasi kita.

Bila ada masalah atau sesuatu perkara jangan pernah bercerita pada kawan sini dan sana..kerana jangan pernah percaya pada kawan 100%, kerana ada sejenis kelumpuk kawan yang 50% tu just kawan yang akan mempergunakan kita dan 40% sekadar kawan, 10% tu pula saling mengenali tapi tidak mengetahui and dalam 10% tu terselit 0.50 yang meracuni fikiran kita...
Yes, i'm not saying i'm purrrrfect but i'm incredible!! (those who get it, get it!=p)...friends..aahhh, they come and go, and come back again and go again once they get wat they want, agree? untill now i dunno who my true friends are but wat i do noe are those who aren't. why i said liked that, its from my exprience, nobody can copy & paste...!!

 
BUT only my lovely mum and my family i love...
Mak..nonor sayang emak....
LOVE YOU SO MUCH & HAPPY MOTHER DAY.

  
P/S : Tak sabar nak balik kg, nak bagi special hadiah pada emak...;D
 tak sabar tunggu NOVEMBER...;D

3 comments:

cEritA kU said...

warh.........aku x beli apa present utk mak aku...just mlm tadi ada buat BBQ kat uma aje...my mom, luv u so mush...hehehehehe

cEritA kU said...

hepi mother day...

NUR HIDAYAH said...

Ewahhh..hahahaha...rajinnyer dia buat BBQ yek?