Friday, April 1, 2011

~ Me, Fashion and Style - Part Last ~

Hye there, lets continue my last story about me, fashion & style...oloh-oloh, style sangat ke aku ni? jawapannya TIDAK sangat, dan ikut mood jugak...sebelum raya tahun lepas aku ada tanya cutecarry, apakah warna dan corak yang sesuai digayakan dengan aku dan segala macam persoalan akhirnya, setelah diterangkan serba sedikit oleh cutecarry, barulah aku faham style yang sesuai dengan ketinggian dan saiz badan aku ni, Thousand thank you to him for the free consultant..:D, tapikan aku kagum dengan cara dia membawa style dirinya yang memang ada kelas dan tersendiri...

Kalau ko orang perasan, masa take this pic, cutecarry baru perasan boxer yang beliau pakai jelas kelihatan dengan perkataan RENOMA..hahaha, dengan megah berposing sakan, tak perasan seluar dah londeh, but lantas dia comment to his style but at the same time, dia memberi komen tentang style dia yang perlu berhati-hati pada masa akan datang.

Aku ni kalau bab baju yang nak pi attend to majlis kahwin ke, baju hari raya ke apa ke, kalau pakai cukup sekali, kalau nak pakai baju yang sama berulang kali dalam setahun tu, TAK MUNGKIN and TAK MAHU, sebab rasa cam malu siot baju pakai berulang kali ( budget celebriti ke ko? ) hahhaha, tapi tu lah fashion dan style ikut memasing punya rasa lah yek?

kalau tak silap ni attend kawin kakak angkat kat Dewan Felda jalan Semarak,
tahun 2006, baju ni disponserkan oleh kawan, Mai..tapi sayang baju ni tak mengikut ukuran yang tepat dan rasa tak selesa..T_T
Baju raya tahun lepas, mengikut advice from cutecarry..
barulah rasa selesa and confident.

Macam nak jual baju lah plak gayanya...

Yang ini pun selesa...

Opppsss...iklan sebentar, nak tanya,
baju kita beli kat tempat sama ker dik nis?hehe

ni pulak, dek kerana terpengaruh dengan fashion ilham dari Rizalman, so teringin nak try kaftan, yang aku pakai ni jenis silk jek, kainnya lembut dan ok lah..tapi harga tu mahal jugalah, tudung sekarang pun punya lah mahal..peergghh..T_T

Sedang ingin cuba berhijab kala attend any majlis..
Bermacam style dan fashion dalam kehidupan kita seharian ini, sama ada sesuai dan selesa kita pakai itu adalah kemestian,
Kalau nak tahu lebih lanjut, rasanya cutecarry adalah consultant yang bagus untuk memberi anda idea tentang fashion and style, jadi apa tunggu lagi, dapatkan khidmat consultant yang pakar dari beliau segera dan lawati http://www.cutecarry.blogspot.com/


P/S : Dapatkan harian Metro on 03/april/2011..why? aku akan updated the story for the next entry...
stay tune with me....;D

credit pic hanis zalikha from her own mama blog.

4 comments:

ZWAN SABRI said...

haha.. tersamala plak baju cik nonor ngan cik hanis zalikha kan.. HAHA..
btw, Cik Nonor memang pandai bergaya..
Cayalah! ;)


MySuaraBlog: Jam Tangan dan Lelaki

NUR HIDAYAH said...

ZWAN SABRI : Hi...TQ for the comment..tu lah psal..tersama lah plak..hahah..i biasa2 jek, tak terror sgt berfashion...T_T

Suhami Ahmad said...

wow...meletop nonor! hihi

NUR HIDAYAH said...

Atok : Diletopkan oleh atok yo? ;D