Tuesday, March 29, 2011

~ Me, Fashion and Style - Part 1 ~

Holla there, entry kali ini nak story sikit pasal aku dan fashion, actually kalau ikut zaman masa persekolahan dulu aku memang bukan kategori kaki melaram sangat, apa lagi nak beli bedak muka, lip balm segala macam..bila joint kadet polis sekolah, dengan hari-hari berkadet, main bola jaring, joint puteri UMNO di kampung, dan pelbagai perkara outdoor, bab fashion tu tak berapa reti sangat tapi IN lah..hahaha, tapi bila dah mula bekerja semasa menunggu result SPM keluar, memang aku banyak perabis duit dengan stuff yang ntah apa merepek meraban, kalau diimbas balik rasa sayangnya duit itu...T_T

Moh imbas style aku yang tak berapa nak style masa zaman persekolahan
 8 tahun yang lalu...

See my selipar yellow colour...masa tu kalau tak silap style selipar ni memang tengah in, ala-ala famous style cam tu..so, siapa yang ada masa tu dikira in lah, ibarat kalau pi sekolah pakai kasut kena ikat and brand mestilah all america, kalau pakai kasut jenis cam budak tadika yang lekat-lekat tu tak main der...hahaha..punyalah kuat pengaruh fashion and style masa tu tanpa aku sedar, :D and dahulu warna kuning dan merah memang feveret ever aku, BUT most of that benda mesti merah lah, jarang warna lain...

Beg sekolah pun mesti warna merah beb, tak tahu nape semua nak warna merah masa tu...

Aku kaki sport jugak, paling feveret bola jaringlah, disebabkan ketinggian ni tak cukup syarat, so tak lah main masuk wakil negeri, cukuplah sekadar wakil sekolah-sekolah untuk kadet polis and wakil kampung for Puteri UMNO, gitu lah gamaknya..hahah, see my kasut?? colour memang wajib merah and style kasut bola sepak, tapi bukan untuk kasut bola sepak tau, just the design..kelazz sgt lah kononnya time tur sebab mahal lah katakan..hahaha

Aku memang aktif untuk aktiviti lasak dahulu kala..tapi kini....eerrmm...T_T

Dulu mak aku memang akan bising kalau aku beli barang yang tak ada kena mengena dengan cara aku, contoh dahulu kala aku memang hantu kasut tinggi, aku beli tapi aku simpan sampai dekat beratus habis duit aku, tapi aku kata dalam diri, kasut-kasut tumit tinggi ni aku akan simpan dan akan aku pakai time aku dapat kerja best esok, tapi sudahnya bila tali kasut tu tercabut aku buang terus kat tong sampah, banyak sangat jenis kasut yang aku dah tak nak guna dan tak IN lagi akan aku sedekah kat orang atau buang..itu lah bila aku pikir balik kenapalah aku buat cam tu..T_T

BUT bila aku kenal someone from famous Malaysia fashion blog,
seorang consultant about fashion,  
 ( bukan desingner fashion ) siapa lagi kalau bukan hafiz cutecarry atau bjork, please visit his blog at http://www/cutecarry.com/ i know him after i attend for fashion show Rizalman Puteh Raya tahun lepas, first impression yang bermain diminda bila tengok style dia rasa cam WOW, dia sungguh berani mengexspresikan keyakinan diri beliau melalui stylenya yang tersendiri, im so proud when he said, " Hey, nice your dress.. " , tapi masa tu dalam hati, eerkk, dia perli ke puji? almaklumlah, bila attend majlis camtu, rasanya aku ler paling simple pimple..hehehe * sedar diri * but someone make me woke up, Hey Nur, why you so less confident about yourself? why you takut orang kata you? you takut orang ejek you? come on, take it as a challenge and positive thinking dear!! you must prove it, you ada kelebihan dear, jangan bagi orang kondem yourself, take it as a challenge, any negative comment or whatever about you take and keep your mind as a positive challenge and prove it..!!  terus masa tu rasa nak nangis wei..T_T.

Nonor * ketinggian yang tak menepati selera *
and cutecarry * tingginya bjork *

Inilah dia bjork or hafiz cutecarry, pls visit his blog at http://www.cutecarry.blogspot.com/

Nak tahu apa story lagi about what cutecarry tell me about fashion and tips?
Kenapa ada tanda merah diseluar cutecarry? and perkataan ooppss??
more story?
Pleased stay tuned with nonor for the next entry :D

2 comments:

nora said...

dia yg terextra tinggi ke or ko yg kurang ketinggian tu
lalalla :p

NUR HIDAYAH said...

Nora danish dah berbunyi..hahhaa...sama lah ayat ko tu, means aku ni mmg pendeks...T_T