Wednesday, December 15, 2010

Memory Minah Rempit

Good Morning semua...jam dah menunjukkan angka 01:47am...mata dah letih tapi gigih lagi membelek album lama...tapi itu hanya tinggal memory ku dengannya..dulu waktu sekolah aku boleh jadi gila meroyan kalau tengok motor-motor besar, pengalaman paling lucu dahulu tiap kali lalu kedai motor  benda pertama aku sentuh adalah motor idaman aku tu dan aku dah usha motor tu hari-hari, sampaikan kalau ada kokurikulum kat sekolah pun bila habis kokorikulum aku akan cepat-cepat balik dan WAJIB lalu kedai motor itu untuk touch motor tu, kira macam kalau tak jumpa kekasih hati kira hati tak tenang ar..ko orang faham tak?

Tapi suatu hari, kekasih ku itu hilang..aku dah bengang nih, siap aku tanya pomen motor tu mana motor tu, so cina tu cakap itu motor sudah dijual..what the?? eerrmmm...walaupun banyak motor lagi cun tapi ntah nape motor TZM tu gak aku meroyan..( time tu TZM femes ), TAPI kalau dah jodoh tak kemana betul tak?suatu hari tengah aku sapu sampah dihalaman rumah, tetiba bunyi vvvvrrrrooommm...( bunyi motor ) lalu depan aku, sekali aku pandang, motor idaman aku tu beb ( menjerit dalam hati ) rupanya jiran aku yang beli motor tu...!! sedih tu sedih gak, tapi yang manisnya dapat tengok motor tu hari-hari.

Bila dah duduk KL, ntah macam mana tersangkut pulak hati kakiku kat ekzos motor ( fallin in love dengan seekor mamat motor ni, ) mungkin sebab dah obses motor makanya nak gak cari BF kaki motor!! dengan dia ni istilah kereta tak de dalam kamus hidup dia, aku? mesti ar bangga dapat pakwe kaki rempit,cilok sana sani...time tu rasa cam bangga giler ar, naik je motor bumper aku memang akan cun, ( ala2 Kim kardashian, jgn jeles ) maka, banyak ar mata yang memandang, TAPI bila turun je motor, kaki aku akan mengigil semacam cover ar konon, sebab kaki dan punggung krem coz of jalan jauh...hahhaaha tapi dulu just dapat touch motor idaman, selepas tu dapat lak menonggeng atas motor tu, nasib baik aku tak pernah lagi TERTONGGENG!! hari-hari motor..motor..motor..dah bermacam warna motor aku tengok, bila time gaji je duit habis melabur kat motor, motor ibarat nyawa dia..aku?just dipinggiran.

Bila in love dengan mamat motor ni aku dapat rasa dan sedar bahawasanya mungkin aku just fallin in love dengan dia hanya sebab motor, tapi hakikatnya kami TIDAK SERASI, kata orang serasi itu membawa bahagia...dipendekkan dan disenangkan cerita jodoh kami tidak panjang.............

Bila Hujan jer..motor canggih dan mahal mana pun dia bukan kawan time basah....;D


Time bawa motor berkuasa tinggi ni harus 100% fokus, seiring dan sejalan kalau berkonvoi...

Bila member dua depan masuk lorong kiri, makanya belakang pun ikut turut serta, seiring, sejalan dan sekata, sama ada dua depan masuk lorong kiri atau kanan, yang belakang kena follow, kalau group ramai kena buat ikut pecahan...uolls faham tak?

Maksud aku jadi macam ni, ride yang kemas..

Cun dan smart...but kalau jenis motor tertonggek tu ride dia tak sama sangat macam ni ok..kalau motor kapcai tu lagi lah lain kalau lalu highway, ikut lorong kiri paling kiri tur..hahahahhaahah

Kalau perempuan lain letak pic Tomok New Boys kat belakang buku sekolah,
aku pulak letak pic motor ni dan tampal kat belakang buku sekolah...!!


P/S : Sampaikan aku beli towel pun ada gambar motor...nama, gambar motor dan berkenaan hal dengan ex-Bf lama tidak dapat aku sertakan dan share dengan uolls, bagi menghormati dirinya!!

4 comments:

nora said...

ko suka mamat motor su sbb motor dia, meraung weh kalau dia baca entry nih, ngeh3

NUR HIDAYAH said...

NORA : hahhhaaaa..bukan meraung jek..tergolek terus dari motor..hahhahaa..tu ar pasal..nak wat cam ne..jodoh gan dia tak panjang, sebab dia lagi obses gan motor, so better putus..T_T

NUR HIDAYAH said...

NORA : hahhhaaaa..bukan meraung jek..tergolek terus dari motor..hahhahaa..tu ar pasal..nak wat cam ne..jodoh gan dia tak panjang, sebab dia lagi obses gan motor, so better putus..T_T

Suhami Ahmad said...

Wah, atok dah start imagine tengah bawak herly davidson nih....