Sunday, July 15, 2012

- Pre Wedding Photoshoot? Perlu atau tidak? -

Hola there..good morning..eerrmm..mood masa ni tersentap sikit beb..teringat kisah petang tadi, bukan apa, almaklumlah b2b ni kan..tinggal beberapa bulan je lagi..mata pun rambang, pula tu macam-macam berangan dan fikirkan..perasaan bercampur baur, pula tur tengok kawan-kawan yang b2b juga sibuk amik PRE WEDDING PHOTOSHOOT gempaq cantik siot...gila lah kata tak nak buat..perempuan biasa ar kan?? serius aku nak buat, siap aku usha lagi harga photo G area KL ni beb!! tapi kan...sila rujuk perbualan dibawah :-

AKU : Wah..kawan-kawan saya yang b2b semua buat PRE WEDDING PHOTOSHOOT..jom kita buat..awak rasa tema apa best ek? kita buat ala 50an nak?

En.Tunang : Perlu ke? awak nak jadikan gambar honeymoon kat luar negara as our honeymoon photoshoot  ke atau setakat gambar PRE WEDDING PHOTOSHOOT pegang bola, atau gambar pegang buku tu?

AKU : Ewah..ayat tak hinggat oversea punya honeymoon photoshoot konon!! Eleh..awak ni jakun ek? ke jeles kawan-kawan saya buat macam tur? cantikkan? ni TREND sekarang lah..tak TREND lah awak ni..iskhh kuno sungguh..walaupun awak ni berusia dari saya tapi open lah sikit beb..ala buat tatapan cucu cicit beb..!! baru rm700...boleh lah...;-( ** Mood merayu **

En.Tunang : Ni bukan soal duit, setakat awak laburkan Rm700 untuk photoshoot macam tur ada baiknya awak guna RM700 tu untuk beli beg branded ke kasut branded baik ker, kan elok...tak pun awak survey mana-mana airline yang menawarkan ticket murah kita melancong lepas kahwin esok, orang zaman dulu takde pun gambar-gambar kenangan anak cucu cicit bagai, sampai sekarang hidup tenang, aman bahagia sampai akhir hayat, zaman sekarang...belum nikah lagi dah buat Photoshoot sana sini, tu belum bab gaduh sana sini.. kang tak jadi kahwin atau cerai berai tinggal gambar PRE WED je lah yang dibanggakan untuk tatapan cucu cicit, tu ok lagi..kang tak pasal-pasal selepas 20 tahun kemudian simpan kat almari cucu pula selongkar mereka tengok pula gambar silam tur siap cakap pula..eh nenek, nape muka atuk kita lain, PRE WED gambar nenek dulu ni muka lelaki tu orang lain pula? huh..nak jawap apa?

AKU : Iskkhh awak ni..sampai kesitu pula..sedih ar..;-(

En.Tunang : Apa nak disedihkan..lepas kahwin pun ada gambar Post wedding pulak, gambar masa kenal dulu pun tak habis lagi print kat kedai tur..dah nak pre wed bagai..haihh budak-budak zaman sekarang nih..yang penting NIKAH syg oit..gambar kahwin tu yang penting..jangan tak book photo G and Vedio G pulak..!!

AKU : ..........tak boleh kata apa-apa ............

Sentap..muka terus jadi macam ni...!!


Lepas tu aku pun survey kat google apa yang dikatakan tentang pre wed ni, then survey punya survey, aku terbaca blog minah ni http://cikepal06.blogspot.com/ , dan blog mamat ni http://www.jejakaterhangat.com/ gila kemain dio orang sound ek? ada yang bernas ada yang betul, dan ada gak ayat menyindir..tapi kan ada dua blog ni aku rasa bagus memberi pandangan http://laramorreno.blogspot.com/ dan http://haribahagiagadisini.blogspot.com/
50 - 50 ar pandangan beliau..tapi apa pun kita buat kena lah bekerjasama dengan pasangan kan? tapi bila difikirkan balik apa yang my fiance cakap tu ada betulnya juga..eerrmm apa-apa jelah..janji semuanya berjalan lancar, yang penting masa nikah dan kahwin tur ada gambar..ye tak? 

So apa komen anda??


P/S : Pernah gak attend wedding someone satu photograhper pun takde..lagi kesian...!! 

5 comments:

Suhami Ahmad said...

Jadik tak hamek video dr team atok tu?

anakpakshaikh said...

betul juga apa yang dikata tu... tapi mmg cantik bila ada kenangan sebelum kahwin.... zura pun berkenan juga dengan gambar pre wedding

Saya Noury said...

@Suhami : Atuk..yg Vedio tu jadi ler..dah bg tahu jas dah..hihih..tq atukk..

Saya Noury said...

Anakpakshaikh : Yup kan..jap eh..sya bg tahu dah dpt yg murah weii...haaha..TQ blogwalking blog sya..;-)

zarith said...

Pakej wedding photog saya, ada dapat pre wedding free. So, buat je lah. Kalau ikut perancangan, memang tak nak buat. Tp dah free, buat je la .. hihi