Monday, June 28, 2010

~ Rizalman Ibrahim Puteh Raya 2010 ~

Hi reader out there, so sorry for the late entry kali ini, so busy lately..so, first of all thanks to Rizalman for the invitation, actually ada jugak malaysian designer yang buka mata, prihatin and invite bloggers to his fashion show..love it !! and actually this is the  first showcase for Puteh !! so pada 17 bloggers yang lucky tu included me, Congrates ya?!!

Btw, dulu masa zaman persekolahan i ada lah masuk class Ekonomi rumah tangga and the subject juga ada belajar menjahit baju, boleh dikatakan aku ni bukan lah pandai sangat, dah lah less confident, pastu pula cikgu yang mengajar pun tak bpe nak prihatin sangat dengan aku, lebihkan kawan aku punya rekaan dan jahitan baju dia jek, siap bagi A++ lagi aku punya sekadar B-- jek..T_T masih terbayang baju kebaya pendek warna pink rekaan aku still simpan kemas kat kg tu..:D  makanya bisik hati kecil aku, sampai hati cikgu lebihkan murid yang dia sayang..tak pe, bila habis belajar esok, aku akan pastikan aku lebih berjaya dalam kerja berbanding dia, and one day will meet someone designer malaysia yang meletop bergambar dengan aku, percaya pada pepatah " Tuah ayam nampak dikaki tuah manusia tiada siapa yang tahu." makanya akan aku cari FB cikgu ni sampai dapat dan tag kat dia, apa2 pun TQ Cikgu, kerana kau mendorong aku lebih berjaya dlm kerjaya..!! wah jauh tersasar ni..:D.

The invitation card...!!!

Ternampak salah satu model hampir nak terjatuh, akan tetapi ku tahan jebat..:D Ramai tetamu kehormat terdiri dari Datin2, Tan Sri2, Datuk W,T,F huh wtf? badget kenal datuk2 :D teehee poyos siot nonor!! dan juga artis antaranya Datin Nina Juren, zahida rafik, Dayang and juga kajol..
* eh tetiba lak *

The show on 26.June.2010 was so awesome and the staff friendly gila sanggup layan bloggers yang hampeh dan kureng bab fashion macam i and made me feel welcomed, then dapat seating area khas untuk bloggers, front row lagi. bila Rizalman keluar at the end of the show boleh pulak jerit
 'Hye bloggers!' kuat-kuat, semua tengok and sumpah touching siot..!!


Ini dia himpunan rekaan by Rizalman Puteh Raya 2010, Rizalman and with the model busana muslimah, telekung, dan macam-macam ada..:D so flawles!!

Rizalman and the 17 blogger's included me..!!! nice meet you all guys!! love it, follow my blog ya?! :D

With Dayang sayang Nonor..:D she was so friendly..
cam lama kenal lak..love it!!!

Pic atas tu..ntah bila lah nak kurus..T_T sedih wei..baju hitam pun tak membantu..Maybe i rendah so, tu yang nampak berisi tu, padahal cute ok..poyos nonor ni dah..hahhaa..;D, and candit pic ehsan by cadbury beary, minah ni amik pic candit cun siot..berangan nak jadi photographer lah tu..hahha

With si handsome faizul yang friendly..cehwah kembang sat Faizul..hhahah

With Umar, son of rizalman..Pls..cover your mouth..haha..rongak sudah..:D


And..lastly..your trully with Rizalman Ibrahim, once again thank you invite me.

and sesiapa yang rasa macam nak beli, jangan rasa lagi sila lawat  http://www.puteh.my/  macam-macam ada for busana muslimah actually suitable for hantaran pertunangan or perkahwinan untuk nice telekung with the gojes bag, boleh bawa pi haji..and i've got 15% discount for telekung and tudung, i will buy one of the Telekung, coz of sudah jatuh cinta..:D.

* to rizalman bagi lebih discount lagi dah promote location business ni..hhahaa :D *

P/S : Tq to all blogger's nice to meet u all there,, will meet again ya?!! and once again Tq Rizalman Ibrahim for the invatation and with the all your friendly staff...:D, if ada lagi show jemput ya?hahhahah..

2 comments:

NUR HIDAYAH said...

PEMBETULAN...laman web rizalman puteh raya adalah www.puteh.my im so sorry..!!

rome said...

tahniah!...so lain kali bawa aku/...
hiihihiihih